BDU İspaniyanın Qranada Universiteti ilə əməkdaşlıq müqaviləsi imzalayıb

21/12/2023

Bakı Dövlət Universiteti (BDU) və İspaniyanın Qranada Universiteti arasında qarşılıqlı əməkdaşlıq haqqında müqavilə imzalanıb.

Müqaviləni BDU-nun rektoru Elçin Babayev və Qranada Universitetinin rektoru Pedro Mercado Parcheco imzalayıb.

Müqavilə çərçivəsində elmi-texniki sahədə təcrübələrin, eyni zamanda tələbə, inzibati və akademik heyətin mübadiləsi nəzərdə tutulur.

Əsası 1531-ci ildə İmperator V Çarlz tərəfindən Qranada şəhərində təsis edilən Qranada Universiteti İspaniyanın böyük universitetlərindən biridir. Qranada Universiteti dünyanın nüfuzlu reytinq cədvəlləri olan “QS World University Rankings 2023”də 494-cü, “The World University Rankings 2023”də 601-800-cü,  “QS  WUR Ranking by Subject 2023”də isə 248-ci yerləri alıb.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub