BDU-nun Yunus Əmrə İnstitutunda konfrans

19/02/2015

BDU-da Yunus Əmrə İnstitutu Bakı Türk Mədəniyyət Mərkəzinin və Etnoqrafiya beynəlxalq onlayn informasiya-analitik mərkəzinin təşkilatçılığı ilə “Azərbaycan-Türkiyə arasında münasibətlərinin inkişafında dilin rolu” konfransı keçirilib.

Bakı Türk Mədəniyyət Mərkəzinin direktoru Əli Corayın açılış nitqindən sonra Etnoqlobus portalının rəhbəri Gülnarə İnanc, AMEA-nın Dilçilik İnstitutunun direktoru, professor Tofiq Hacıyev çıxış ediblər.

Mövzu ətrafında alimlər - Rüfət Rüstəmov, İsmayıl Kazımov, Şamil Əlməmmədov və Nazirlər Kabineti Yanında Tərcümə Mərkəzinin əməkdaşı Kəmalə Ələkbərova çıxış ediblər.

Qeyd edək ki, BDU-da Yunus Əmre İnstitutu Bakı Türk Mədəniyyət Mərkəzi 13 sentyabr 2012-ci il tarixindən fəaliyyət göstərir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 19 fevral 2015-ci il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib