BDU-da beynəlxalq elmi konfrans öz işinə başlayıb

01/05/2019

Bakı Dövlət Universitetində “Fizikaya müasir baxış” (“Modern Trends in Physics”) mövzusunda beynəlxalq elmi konfrans öz işinə başlayıb.
Təhsil Nazirliyi, Bakı Dövlət Universiteti, Rusiyanın Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutu, Avstriyanın STAR-NET – nüvə texnologiyaları sahəsində təhsil və mütəxəssislərin hazırlığı regional şəbəkəsi və İtaliyanın Roma Sapienza Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə keçirilən konfransda respublikanın ali təhsil müəssisələri və elmi təşkilatlarının nümayəndələri ilə yanaşı, Türkiyə, Rusiya, İtaliya, Yaponiya, Pakistan, Almaniya, Gürcüstan və digər ölkələrin qabaqcıl universitetlərinin və elmi-tədqiqat institutlarının alimləri iştirak ediblər.
BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr olunmuş konfransı açaraq onun əhəmiyyətindən danışıb.
Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov proqram haqqında məlumat verdikdən sonra Təhsil Nazirliyinin Elm sektorunun müdiri Anar Kazımov konfransın işinə uğurlar arzulayıb.
Plenar iclasdan sonra konfrans işini “Nanotexnoloğiyalar və materialşünaslıq”, “Opto-nano elektronika”, “Kondensləşmiş mühitlər fizikası”, “Nəzəri, riyazi və yüksək enerjilər fizikası”, “Bioloji və tibbi fizika”, “Alternativ enerji mənbələri” adlı bölmələrdə davam etdirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 may 2019-cu il.

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru xarici ölkə universitetlərinə müraciət ünvanlayıb

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru  xarici ölkə universitetlərinə müraciət ünvanlayıb
22/10/2020

Biz də müsəlləh əsgərik!