Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Bakı Dövlət Universitetində 15 iyun – Milli Qurtuluş Günü qeyd edilib

13/06/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Heydər Əliyev Mərkəzində 15 iyun – Milli Qurtuluş Gününə həsr olunan tədbir keçirilib. Tədbirdən əvvəl BDU-nun foyesində ümummilli lider Heydər Əliyevin büstü qarşısına əklil və gül dəstələri qoyulub, xatirəsi ehtiramla anılıb.

Universitetin professor-müəllim heyətinin iştirak etdiyi tədbirdə rektor, akademik Abel Məhərrəmov giriş sözü ilə çıxış edərək 1993-cü ilin iyununda ümummilli lider Heydər Əliyevin siyasi hakimiyyətə qayıdışının önəmindən, ölkənin vətəndaş müharibəsi və parçalanma təhlükəsindən xilas edilməsindən, vətəndaş cəmiyyətinin formalaşması istiqamətində həyata keçirilən uğurlu islahatlardan bəhs edib. Rektor həmin dövrdə qısa zaman kəsiyində siyasi-iqtisadi stabilliyi təmin edən ulu öndərin Azərbaycanda elm və təhsilin hamisinə çevrildiyini, prezident İlham Əliyevin bu siyasətin layiqli davamçısı olduğunu qeyd edib.

Sonra Respublika Ağsaqqallar Şurasının sədri, deputat Fəttah Heydərov, Milli Məclisin Aqrar siyasət komitəsinin sədri Eldar İbrahimov, Milli Məclisin Regional məsələlər komitəsinin sədri Arif Rəhimzadə, Milli Məclisin İctimai birliklər və dini qurumlar komitəsinin sədri, Yeni Azərbaycan Partiyası icra katibinin müavini Siyavuş Novruzov, Milli Məclisin Gənclər və idman komitəsinin sədri Ülvi Quliyev Milli Qurtuluş Gününün Azərbaycan tarixindəki əhəmiyyətindən, ümummilli liderin Azərbaycanın dinamik inkişafa nail olması yolundakı əvəzsiz xidmətlərindən danışıblar.

Tədbir ulu öndər Heydər Əliyevin zəngin həyat və fəaliyyətinə həsr olunmuş videoçarxın nümayişi ilə başa çatıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 13 iyun 2018-ci il

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018