“Geologiyanın aktual problemləri”

01/06/2012

Geologiya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 89-cu ildönümünə həsr olunmuş “Geologiyanın aktual problemləri” mövzusunda Respublika elmi konfransının plenar iclası keçirilib.
Əvvəlcə BDU-nun elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə çıxış edərək konfransın əhəmiyyətindən danışıb. Daha sonra adıçəkilən fakültənin dekanı Aydın Xasayev, Faydalı qazıntılar kafedrasının müdiri, professor Vasif Babazadə çıxış edib.
Konfransda geologiya sahəsində elmi-tədqiqat işlərinin keyfiyyətini daha da yüksəltmək məqsədilə müəyyən təkliflər irəli sürülüb, əldə olunan elmi nəticələr müzakirə edilib.
Plenar iclasda tələbələr - Elvin Orucov (Xəzərin şelf zonasının ekoloji vəziyyətinə dair (azərbaycan hissəsi) və Elnur Rəsulzadənin (Termal su yataqları və onlar üzərində qurulmuş geotermal stansiyaların əhəmiyyəti barədə) çıxışları maraqla dinlənilib.

Qeyd edək ki, konfrans materialları dərc edilib.

Mətbuat və İnformasiya Şöbəsi,  01 iyun 2012-ci il

Cocuq Mərcanlı kənd məktəbinin ilk buraxılış məzunu Türkanə Mehdiyeva: “BDU-ya qəbul olmayanda elə bilirsən imtahandan kəsilmisən”

23/08/2019

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək