Macarıstan səfirliyinin nümayəndəsi BDU-da olub

11/10/2018

BDU-nun Beynəlxalq əlaqələr departamentində Macarıstanın Azərbaycandakı səfirliyinin mədəniyyət və təhsil məsələləri üzrə nümayəndəsi Mihay Qruber ilə görüş olub. BDU-nun Xarici əlaqələr üzrə müşaviri, professor Çingiz İsmayılov universitetin beynəlxalq əlaqələri barədə ətraflı məlumat verib. O, Azərbaycan və Macarıstan arasında təhsil sahəsində əməkdaşlığın möhkəmləndirilməsi məqsədilə yay məktəblərinin təşkili, qarşılıqlı tələbə-müəllim mübadiləsi, birgə elmi layihələrin həyata keçirilməsinin vacibliyindən bəhs edib.

Qonaq Mihay Qruber BDU-da olmasından məmnunluğunu ifadə edərək təhsil, elm və mədəniyyət sahəsində əlaqələrin inkişafına dəstək olacağını bildirib.

Görüşdə elm və sahəsində yeni layihələr, o cümlədən Macarıstanın nüfuzlu universitetlərində Azərbaycan mərkəzlərinin, eyni zamanda, Azərbaycanda Macar Dili Mərkəzinin açılması kimi məsələlər müzakirə edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 oktyabr 2018-ci il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib