Macarıstan səfirliyinin nümayəndəsi BDU-da olub

11/10/2018

BDU-nun Beynəlxalq əlaqələr departamentində Macarıstanın Azərbaycandakı səfirliyinin mədəniyyət və təhsil məsələləri üzrə nümayəndəsi Mihay Qruber ilə görüş olub. BDU-nun Xarici əlaqələr üzrə müşaviri, professor Çingiz İsmayılov universitetin beynəlxalq əlaqələri barədə ətraflı məlumat verib. O, Azərbaycan və Macarıstan arasında təhsil sahəsində əməkdaşlığın möhkəmləndirilməsi məqsədilə yay məktəblərinin təşkili, qarşılıqlı tələbə-müəllim mübadiləsi, birgə elmi layihələrin həyata keçirilməsinin vacibliyindən bəhs edib.

Qonaq Mihay Qruber BDU-da olmasından məmnunluğunu ifadə edərək təhsil, elm və mədəniyyət sahəsində əlaqələrin inkişafına dəstək olacağını bildirib.

Görüşdə elm və sahəsində yeni layihələr, o cümlədən Macarıstanın nüfuzlu universitetlərində Azərbaycan mərkəzlərinin, eyni zamanda, Azərbaycanda Macar Dili Mərkəzinin açılması kimi məsələlər müzakirə edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 oktyabr 2018-ci il.

BDU-nun Astrofizika kafedrası: “31 may-1 iyun tarixlərində geomaqnit qasırğası gözlənilir”

BDU və Kumamoto Universiteti arasında əməkdaşlıq müqaviləsi imzalanıb

30/05/2024

“QS Quacquarelli Symonds” beynəlxalq reytinq agentliyinin BDU əməkdaşları üçün təlimi