Abel Məhərrəmov Almaniyanın Vürçburq Universitetinin prorektorunu qəbul edib

26/11/2012

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Almaniyanın Vürçburq Universitetinin prorektoru, professor Ekard Paxeni qəbul edib.

Görüşdə BDU ilə Vürçburq Universiteti arasında Avropa Hüququ Magistr Proqramının yaradılmasına dair bağlanmış anlaşma memorandumundan irəli gələn məsələlərə dair fikir mübadiləsi aparılıb, universitetlərarası əməkdaşlığın gələcəkdə daha da səmərəli nəticələr verəcəyi qeyd edilib.

Qeyd edək ki, 2011-ci ilin sentyabr ayından etibarən Bakı Dövlət Universitetində “Avropa hüququ” ixtisası üzrə yeni magistratura proqramı fəaliyyət göstərir. Hal-hazırda tədris dili ingilis dilidir, lakin 2013-cü ildən etibarən bəzi ixtisas fənlərinin artıq alman dilində keçirilməsi planlaşdırılır. Alman tərəfi bu proqramda iştirak edən 17 tələbə üçün intensiv alman dili kursları təşkil edib və tələbələr bu kurslarda fəal iştirak edirlər. Bu proqramın məzunlarına ilk dəfə olaraq ikili diplom - BDU və Vürçburq Universitetlərinin diplomları təqdim ediləcək.

Universitetlərarasında bağlanmış müqavilə gələcəkdə başqa sahələr üzrə tələbə və müəllimlərin mübadiləsi, birgə araşdırmaların keçirilməsi və digər əməkdaşlıqları da nəzərdə tutur.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 26 noyabr 2012-ci il.

BDU-da "Şəhidlərimizə və qazilərimizə qayğı dövlətimizin sosial siyasətinin prioritet istiqamətidir" adlı tədbir keçirilib

BDU-da "Şəhidlərimizə və qazilərimizə qayğı dövlətimizin  sosial siyasətinin prioritet istiqamətidir" adlı tədbir keçirilib
14/04/2021

BDU-da "Şəhidlər-mənəviyyata açılan pəncərə" adlı tədbir