Abel Məhərrəmov səfir İnayatullah Kakar ilə görüşüb

18/01/2012

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Pakistan İslam Respublikasının Bakıdakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri İnayatullah Kakar ilə  görüşüb. Bakı Dövlət Universiteti kimi prestijli təhsil ocağında olmağından fəxr hissi duyduğunu deyən səfir Azərbaycan müstəqillik əldə etdikdən sonra Pakistanla sıx əlaqələrinin yarandığını vurğulayıb. Ölkələrimiz arasında oxşar cəhətlərin olduğunu deyən qonaq, ötən il Azərbaycanın və Pakistanın BMT-nin qeyri-daimi üzvlüyünə seçildiyini xüsusilə qeyd edib.
Öz növbəsində rektor, akademik Abel Məhərrəmov şərq ölkələri içərisində Azərbaycana yaxın olan dövlətlərdən birinin Pakistan olduğunu və son on ildə Bakı Dövlət Universitetində şərq dillərinin, o cümlədən urdu dilinin tədris edildiyini diqqətə çatdırıb. İndiyə qədər urdu dilini 56 bakalavr və 4 magistrin bitirdiyini deyən rektor bu ixtisas üzrə təhsil alan tələbələrin Pakistanda təcrübə keçmələrinin səmərəli nəticə verəcəyini və səfirin bu istiqamətdə dəstək verəcəyinə əminliyini ifadə edib.
Görüşdə yeni innovasiyalar üzrə elmi istiqamətlərlə bağlı əməkdaşlıq və bir sıra qarşılıqlı maraq doğuran digər məsələlər müzakirə edilib.
Səfir şərqşünaslıq fakültəsinə urdu dili ixtisası üzrə təhsil alan tələbələr üçün kitab və digər texniki vasitələr hədiyyə edib.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 18 yanvar 2012-ci il.

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev və birinci xanım Mehriban Əliyeva işğaldan azad edilmiş Ağdam şəhərində olublar

24/11/2020

Bakı Dövlət Universitetinin işçi heyətinə smart təhsil kartı təqdim edilib

24/11/2020