ALİCE təcrübəsinin rəhbərləri BDU-da

15/10/2015

CERN Böyük Adron Kollayderində keçirilən ALİCE təcrübəsinin rəhbərlərindən ibarət nümayəndə heyəti ölkəmizə səfərləri çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetində olublar. Nümayəndə heyətini qəbul edən BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov onlara universitet haqqında məlumat verib, beynəlxalq birlik və assosiasiyalarda təmsilçiliyindən danışıb. Rektor BDU-nun Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzində yaradılmış ALİCE qrupu ilə əməkdaşlıq etmək fikrini dəstəklədiyini bildirib. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov, öz növbəsində, fakültə haqqında məlumat verib.

Görüşdə ALİCE tərəfindən təcrübənin sədri, professor Paolo Giubellino, şuranın sədri, professor Peter Braun-Münzinger, Ukrayna ALİCE qrupunun rəhbəri, professor Gennady Zinovyev və ALİCE təcrübəsində hesablamalar və məlumatların emalına rəhbərlik edən doktor Predrag Buncic iştirak ediblər. Qonaqlar BDU-nun Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzində yaradılmış ALİCE qrupunda iştirakını dəstəkləyib və əməkdaşlığa görə rektora təşəkkür ediblər.

Görüş işini seminarla davam etdirib. Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin direktoru, akademik Adil Qəribov seminarı açaraq onun işinə uğurlar arzulayıb. Mərkəzin nüvə fizikası şöbəsinin müdiri və ALİCE qrupunun rəhbəri, doktor Anar Rütəmov və professorlar -  P.Giubellino, P.Braun-Munzinger, doktor P.Buncic və digərlərinin çıxışları maraqla qarşılanıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 oktyabr 2015-ci il.

BDU-da 12 noyabr – Konstitusiya Günü qeyd edilib

Bakı Dövlət Universitetində 12 noyabr- Konstitusiya Günü ilə bağlı tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə başlanan mədəni-kütləvi tədbirlər çərçivəsində universitetdə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-da Bayraq Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) 9 noyabr - Dövlət Bayrağı Günü qeyd olunub.
08/11/2019