Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Azərbaycan dili və nitq mədəniyyəti kafedrasının əməkdaşları şeir müsabiqəsində

31/05/2018

Filologiya fakültəsinin Azərbaycan dili və nitq mədəniyyəti kafedrasının müdiri, dosent Səidə Abbasova AMEA-nın Mərkəzi Elmi Kitabxanasının, Azərbaycan Atatürk Mərkəzinin təşkilati dəstəyi, "Müasir İnkişaf» və "Gənclərin Töhfəsi" ictimai birliklərinin təşkilatçılığı, Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinin təşəbbüsü ilə Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə həsr olunmuş şagirdlər arasında vətənpərvərlik mövzusunda keçirilən şeir müsabiqəsində münsif qismində iştirak edib. Üç mərhələdən ibarət olan müsabiqənin münsiflər heyətinə  millət vəkili, akademik Nizami Cəfərov sədrlik edib. Müsabiqənin keçirilməsində məqsəd gənc nəslin vətənpərvərlik ruhunda tərbiyə olunması, şagirdlərdə  yüksək nitq mədəniyyətinin formalaşması olub. Müsabiqədə 250 şagird iştirak edib. Onlardan 20 nəfər III mərhələyə keçib və sonda 3 nəfər qalib olub. Müsabiqənin final mərhələsində Azərbaycan dili və nitq mədəniyyəti kafedrasının müəllimləri də fəal iştirak ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 31 may 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018