Azərbaycanlı professorun kitabları ABŞ-da çap olunub

03/01/2019

Bakı Dövlət Universitetinin professoru, tarix elmləri doktoru İsmayıl Məmmədovun “Azərbaycanın etnik və siyasi tarixi” və “Azərbaycanın tarixi xəritələri” adlı kitabları Amerika Birləşmiş Ştatlarında ( Raley şəhəri, Şimali Korolina Ştatı) nəfis tərtibatla çap olunub. Redaktoru Maykl Brannok olan kitabların ingilis dilinə tərcüməsi AMEA-nın əməkdaşı Fatma Fərəcovaya aiddir.

Adıçəkilən kitablarda Azərbaycanın etnik və siyasi tarixi ən qədim zamanlardan bugünkü dövrə qədər tədqiq edilib. Belə ki, kitablarda eramızdan əvvəlki minillikdə ölkəmizin ərazisində yaşayan türk mənşəli tayfalar, Azərbaycan xalqının yaranması, mövcud olan Azərbaycan dövlətləri, hökmdarları və prezidentləri barədə məlumatlar verilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 yanvar 2019-cu il.

BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyində “Son zəng”

14/06/2019

BDU-da Qurtuluş Günü münasibətilə tədbir keçirilib

14/06/2019