“Azərkosmos” BDU-dan kadr istədi

05/05/2011
Azərbaycan Respublikası Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyinin tabeliyində telekommunikasiya peykinin orbitə çıxarılması, idarə edilməsi və istismarı işlərinin həyata keçirilməsi məqsədi ilə yaradılmış “Azərkosmos” Açıq Səhmdar Cəmiyyətinin sədri Rəşad Nəbiyev BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmova müraciət ünvanlayıb. Müraciətdə bildirilir ki, «Azərkosmos» ASC-nin normal iş fəaliyyətinin təmin edilməsi məqsədilə yüksək ixtisaslı mütəxəssislərin işə cəlb edilməsi və onların müvafiq təlimlər keçdikdən sonra cəmiyyətdə işlə təmin olunmaları Cəmiyyətin ən vacib məsələlərindəndir. Bu baxımdan respublikanın ən qabaqcıl tədris müəssisələrindən olan və yüksək ixtisaslı mütəxəssislərin hazırlanmasında müstəsna rolu olan BDU ilə əməkdaşlığa xüsusi önəm verən qurum universitetin tətbiqi-riyaziyyat və kibernetika, mexanika-riyaziyyat və fizika fakültələrində bakalavr və magistr pillələrinin son kursunda təhsil alan tələbələrinin işlə təmin edilməsində maraqlıdır. Bu məqsədlə Açıq Səhmdar Cəmiyyətin nümayəndələri BDU-da olub, adıçəkilən fakültələrin tələbələri ilə görüşüblər. «Azərkosmos» haqqında tələbələrə ətraflı məlumat verilib, işlə təmin olunacaqları təqdirdə görəcəkləri işlərlə bağlı məlumatlandırılıblar. Məlum olub ki, ASC-nin standartlarına cavab verən bir neçə BDU tələbəsi artıq adıçəkilən qurumda işlə təmin olunub və proses davam edir.

BDU-nun Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 04 may 2011-ci il.

BDU-da 12 noyabr – Konstitusiya Günü qeyd edilib

Bakı Dövlət Universitetində 12 noyabr- Konstitusiya Günü ilə bağlı tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə başlanan mədəni-kütləvi tədbirlər çərçivəsində universitetdə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-da Bayraq Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) 9 noyabr - Dövlət Bayrağı Günü qeyd olunub.
08/11/2019