“BAİ-100: ekzoplanetləri adlandır” qlobal layihəsində səsvermə davam edir

30/10/2019

Beynəlxalq Astronomiya İttifaqının (BAİ) 100 illiyi münasibətilə elan edilən “BAİ-100: ekzoplanetləri adlandır” qlobal layihəsinin ikinci mərhələsi davam edir.

Ekzoplanetlərin və ulduzların adlandırılmasına imkan verən layihədə iştirak edənlər arasında Bakı Dövlət Universiteti də var.

Ekzoplanetin və ətrafındakı ulduzun adının 100 yaşlı BDU ilə əlaqələndirilməsi üçün http://iau.shao.az/nameexoworlds/?page=vote linkinə daxil olaraq səs vermək mümkündür.

Səsvermə noyabrın 5-nə kimi davam edəcək. Ən çox səs toplamış 3 ad BAİ-yə göndəriləcək və son seçim bu qurum tərəfindən aparılacaq. Dünya üzrə nəticələr isə dekabr ayında elan olunacaq.

Qeyd edirik ki, bir IPdən yalnız 1 dəfə səs vermək mümkündür.

BDU kollektivi Universitet ərazisinə 650 ağac əkdi

16/11/2019