Bakı Dövlət Universitetində SABAH qruplarının təqdimat mərasimini keçirib.

07/05/2014

07 may 2014-cü il tarixdə Bakı Dövlət UniversitetindəTəhsil Nazirliyinin Azərbaycan dövlət ali təhsil müəssisələrində yaradılacaq "SABAH" qruplarının təqdimat mərasimi keçirilib. Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, professor İradə Əliyevanın çıxışından sonra Təhsil Nazirliyinin sektor müdiri Sülhəddin Gözəlov təqdimat edib. O, təhsilin keyfiyyətini daha da artırmaq, dəyişən, çevik iqtisadiyyata uyğun kadrların hazırlanması, tələbələr arasında sağlam rəqabətin yaradılması məqsədilə belə qrupların yaradılmasının zəruriliyini qeyd edib. S.Gözəlov elmi-pedaqoji potensialı, tədris-laboratoriya və maddi-texniki bazası yüksək olan ali məktəblərdə “SABAH” qruplarına seçilmiş tələbələrin ikinci kursdan təhsillərini davam etdirəcəklərini söyləyib. Bildirib ki, bu qruplar 33 ali təhsil müəssisəsindən 8-nin bazasında yaradılacaq və 52 ixtisas olmaqla 5 ixtisas qrupunu, ümumilikdə, 20 minə yaxın tələbəni əhatə edəcək. 52 ixtisası əhatə edəcək qruplardan 22-nin Bakı Dövlət Universitetində cəmləşməsi nəzərdə tutulub. Bölgələrdə yaşayan və sosial təminatı az olan tələbələr üçün güzəştlər olacaq, onlar yataqxana ilə təmin olunacaqlar.

Birinci semestrdə 61 baldan yuxarı göstəricisi olan tələbələrin iştirak edəcəyi qəbul prosesi 3 mərhələdən ibarət olacaq: əvvəlcə tələbə qeydiyyatdan keçəcək, ikinci mərhələdə 25 məntiq və 25 xarici dil olmaqla 50 sualı cavablandıracaq, 3-cü mərhələdə isə şifahi müsahibədə iştirak etməli olacaq. Dərslər yerli müəllimlər tərəfindən aparılacaq, o cümlədən xarici universitetlərin mütəxəssisləri də mühazirələr oxuyacaqlar. Sülhəddin Gözəlov artıq müvafiq universitetlərdə “SABAH” mərkəzlərinin yaradıldığını qeyd edib.

İmtahanların 5-15 iyul tarixlərində keçirilməsinin planlaşdırıldığını deyən S.Gözəlov Təhsil Nazirliyinin saytının tərkibində “SABAH” qruplarının fəaliyyəti ilə bağlı səhifənin istifadəyə verildiyini də diqqətə çatdırıb. Sonda tədbirdə iştirak edən müəllim və tələbələrin sualları cavablandırılıb.

Küsülüləri barışdıran çərşənbə

19/03/2024

Qlobal iqlim dəyişmələrinə qarşı fəaliyyətin Azərbaycan modeli və onun bioloji əhəmiyyəti

BDU “Erasmus+ DIRNA” layihəsinin növbəti təlimində təmsil olunub