Bakı Dövlət Universitetində “Sənaye müəssisələrində emissiyaların minimallaşdırılması” mövzusunda forum keçirilib

19/10/2016

Bakı Dövlət Universitetində “Regional Resurs Səmərəliliyi və Daha Təmiz İstehsal (RSDTİ), sənaye müəssisələrində emissiyaların minimallaşdırılması” mövzusunda forum keçirilib. Forumda BMT-nin Sənayenin İnkişafı Təşkilatı, RSDTİ Nümayiş Komponentinin Azərbaycandakı nümayəndəsi və forumun milli koordinatoru Rauf Rzayev, BDU-nun Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru, professor İradə Əliyeva, Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Nazim Şəmilov və digər qonaqlar iştirak ediblər. Prorektor, professor İradə Əliyeva tədbiri açaraq onun əhəmiyyətindən danışıb. Daha sonra Avropa İttifaqının Azərbaycandakı Nümayəndəliyi, İqtisadiyyat Nazirliyi, Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyi, Sahibkarlar (İşəgötürənlər) Təşkilatları Milli Konfederasiyası, Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Sənayenin İnkişafı Təşkilatının təmsilçiləri çıxış ediblər.

Çıxışçılar sənaye müəssisələrində emissiyaların azaldılması üzrə müasir yanaşmalar və praktiki həllər, sənaye müəssisələrində RSDTİ proqramının tətbiqi – emissiyaların azaldılması üzrə imkanlar və nəticələr barədə danışıblar. Tədbirdə  təqdimatlara dair suallar cavablandırılıb, imkanlar, müəssisə və digər təşkilatlarda bu istiqamətdə dəstək,  yardım  və siyasət ehtiyacları kimi məsələlər müzakirə edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 19 oktyabr 2016-cı il.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

24/04/2024

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər