Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU – nun İlahiyyat fakültəsindəTürkiyənin Diyanət İşləri Başqanı ilə görüş olub

25/12/2017

“2017 – İslam Həmrəyliyi İli: Dinlər və mədəniyyətlərarası dialoq” mövzusunda beynəlxalq konfrans çərçivəsində Bakıya gələn Türkiyənin Diyanət İşləri Başqanı Əli Ərbaşın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetinin İlahiyyat fakültəsinin qonağı olub. Fakültənin dekanı, akademik Vasim Məmmədəliyev qonaqları salamlayaraq fakültənin yaranma tarixi, beynəlxalq əlaqələri haqqında məlumat verib. Fakültənin 1992-1993 – cü tədris ilində Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi, Bakı Dövlət Universiteti və Türkiyə Diyanət Vəqfi arasında bağlanmış müqavilə əsasında təsis olunduğunu xatırladıb. Türkiyənin Diyanət İşləri Başqanı Əli Ərbaş fakültə ilə tanışlıqdan məmnunluğunu bildirib, elm-təhsil sahəsində əlaqələrin inkişafının əhəmiyyətindən danışıb. Fakültə müəllimlərinin tərcümə etdiyi kitablarla tanış olan qonaq, İlahiyyat fakültəsinin əhəmiyyətini qeyd  edərək, ölkəmizdə dini mühitin sağlam inkişafına mühüm  töhfə olduğunu vurğulayıb.

theology.bsu.edu.az

BDU-nun professoru Tehranda konfransda çıxış edib

13/07/2018

Növbəti tyutor kursu başa çatıb