BDU alimlərinin məqaləsi seçilmişlər sırasında

12/03/2021

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Kimya fakültəsinin əməkdaşları professor Ülviyyə Həsənova, Ələkbər Hüseynzadə, Hacı Vahid Axundzadə və Aygün İsrayılovanın “RSC Advances” (IF-3.119) jurnalında çap olunan “Dihidropirimidinlər və onların regioselektiv oksidləşmə məhsullarının sintezi, kristal quruluşu və anbakterial xassələrinin tədqiqi” adlı məqalələri seçilmiş məqalələr siyahısına daxil edilib.

Məqalədə mis triflatın iştirakı ilə Bijinelli reaksiyası ilə dihidropirimidinlərin yeni bioloji aktiv törəmələrinin sintezi və tədqiqi haqqında məlumat verilib. Dihidropirimidinlərin bioloji aktiv birləşmələr olduğu üçün, sintez edilmiş birləşmələrin aktivliyi Acinetobacter baumanii, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae və Staphylococcus aureus bakteriyalarına qarşı tədqiq edilib.

Məqalə ilə tanış olmaq üçün linkə keçid edə bilərsiniz:

BDU-da SABAH qruplarına tələbə qəbulu haqqında infosessiya

29/05/2024

BDU-da elmi seminar: "Məhəmməd Füzuli və Şərq kitаb mədəniyyəti”

BDU Yaponiyanın Tsukuba Universiteti ilə anlaşma memorandumu imzalayıb