BDU alimlərinin uğurları

11/06/2010

BDU-nun Nano Araşdırmalar Mərkəzinin müdir müavini, f.r.e.n. Mustafa Bayram oğlu Muradovun Avropa Birliyinin 7-ci Çərçivə Proqramına təqdim etdiyi “Elektronika və fotonika üçün nanotexnologiya platforması” adlı layihə Avropa Komissiyası tərəfindən maliyyələşdirmə üçün təsdiq olunmuşdur. Layihədə Avropa Birliyi tərəfindən: tərəfdaşlar Macarıstanın aparıcı Szeged Universiteti və Finlandiyanın Oulu Universitetidir. Layihənin maliyyə dəyəri 498000 avrodur.

Layihənin həyata keçirilməsi Bakı Dövlət Universitetinin Avropanın aparıcı   Universitetləri ilə nanomateriallar və nanotexnologiyalar sahəsində əməkdaşlığın genişlənməsinə yardım edəcəkdir.

Nano Araşdırmalar Mərkəzinin aparıcı elmi işçisi Qönçə Malik qızı Eyvazovanın TWAS fonduna təqdim etdiyi “CdS-CuxS əsasında nüvə-örtük tipli nanohissəciklərin alınması və onların əsasında alınan kompozitlərin elektrik və optik xassələri” adlı layihəsi isə maliyyələşmə üçün fond tərəfindən təsdiq olunmuşdur. Layihənin maliyyə dəyəri 25000 ABŞ dollarıdır. Layihədə avadanlıq və materialların alınması nəzərdə tutulmuşdur.

BDU-nun Jurnalistika fakültəsində Rafiq Həşimov ilə görüş keçirilib

09/04/2021

BDU-nun Fizika fakültəsində növbəti elmi seminar

09/04/2021