Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU əməkdaşları konfransda çıxış ediblər

07/11/2017

İran İslam Respublikasının ölkəmizdəki səfirliyinin təşkilatçılığı ilə “İranla Azərbaycan Respublikasının mədəni-ədəbi əlaqələrində fars dilinin rolu və əhəmiyyəti” adlı konfrans keçirilib.  Görkəmli fars şairi Hafiz Şirazinin anım günü münasibətilə keçirilən konfransda Bakı Dövlət Universitetini Şərqşünaslıq fakültəsinin müəllimləri təmsil ediblər. Belə ki, İran filologiyası kafedrasının müdiri, professor Mehdi Kazımov “Hafiz Şirazi: dövrü və yaradıcılığı” və dekan müavini Cavanşir Məmmədzadə fars dilində “Fars dili və tarix” mövzularında məruzələrlə çıxış ediblər. Qeyd edək ki, konfransda respublikamızın görkəmli şərqşünasları, İran İslam Respublikasını təmsil edən nümayəndə heyəti iştirak ediblər.

orient.bsu.edu.az

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb