BDU rektoru Kanadanın Vaterlu Universitetinin prezidenti ilə görüşüb

02/11/2013

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Kanadanın Vaterlu Universitetinin prezidenti Feridun Həmdullar Pur və həmin universitetin riyaziyyat fakültəsinin dekanı İlham Axundovu qəbul edib. Görüşdə III Bakı Beynəlxalq Humanitar Forum, universitetlərarası əlaqələr, təhsil və elm sahəsində əməkdaşlıq məsələləri müzakirə olunub. Tərəflər universitetlərarası münasibətlərin genişləndirilməsində maraqlı olduqlarını bildiriblər.

Vaterlu universitetinin prezidenti Feridun Həmdullar Pur rəhbərlik etdiyi ali təhsil müəssisinin fəaliyyəti, beynəlxalq əlaqələri barədə danışıb. Sonra Bakı Dövlət Universiteti ilə Kanadanın Vaterlu Universiteti arasında əməkdaşlığa dair Anlaşma Memorandumu imzalanıb. Sənədlərdə tədqiqatçı, aspirant və magistrantların mübadiləsi, birgə seminar, konfransların təşkili, layihələr üzrə elmi araşdırmaların aparılması və s. nəzərdə tutulur.

Qonaqlar Bakı Dövlət Universitetinin laboratoriyaları, elmi mərkəzləri ilə də tanış olublar.

Qeyd edək ki, Vaterlu Universitetində 35 nəfər azərbaycanlı tələbə təhsil alır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 02 noyabr 2013-cü il.

Düşmənin başını yaran yumruğumuz bizim birliyimizdir!

23/10/2020

BDU-nun Füzuli, Cəbrayıl və Zəngilan rayonundan olan professor-müəllim kollektivi Prezidentə müraciət edib

“Tarix. Zaman. Düşüncələr” çoxcildliyinin III-IV cildləri çapdan çıxıb