BDU rektoru Tehran Universitetinin 80 illik yubileyində iştirak edib

03/03/2015

Tehran Universitetinin 80 illik yubileyi qeyd edilib. Tədbirdə İraq, Suriya, Livan və digər ölkələrin ali təhsil müəssisələrinin rəhbərləri ilə yanaşı, Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) rektoru Abel Məhərrəmov da iştirak edib. Mərasimə, həmçinin Tehran Universitetinin professor-müəllim heyəti, İranın mədəniyyət, elm və təhsil nazirləri, tələbələr və məzunlar qatılıblar.
Tədbirdə çıxış edən Abel Məhərrəmov Tehran Universitetinin rektoru Nili Əhmədəbadini və elmi işçilərini təbrik edərək Azərbaycan ilə İran arasında iqtisadi, siyasi, mədəni əlaqələrin inkişafda olduğunu deyib. Elmi əlaqələrin inkişafı da hər iki dövlətin maraqlarına uyğundur. Ona görə də bu istiqamətdə irəliyə doğru addımlar atmaq lazımdır.
Rektor qeyd edib ki, BDU ilə Tehran Universiteti arasında əməkdaşlıq haqqında niyyət protokolu imzalanıb. Protokola əsasən tələbə və müəllim mübadiləsi aparılacaq. Tehran Universiteti BDU-nun şərqşünaslıq fakültəsinə müəllim göndərəcək, BDU isə şərqşünaslıq fakültəsinin magistr pilləsində olan tələbələrini Tehran Universitetinə göndərərək daha təkmil təhsil almalarına şərait yaradacaq.
Tədbirdə Böyük Britaniyadan, İtaliyadan və başqa ölkələrdən gələn alimlər çıxış ediblər.
Çıxışlardan sonra konsert proqramı olub.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 03 mart 2015-cü il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib