BDU «Thomson Reuters» Agentliyinin məlumat bazasından istifadə edəcək

09/12/2011

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov "Thomson Reuters" Agentliyinin Mərkəzi və Şərqi Avropa üzrə regional meneceri David Xorki və satış meneceri Mətin Tunçu qəbul edib. Rektor qeyd edib ki, agentlik ilə əməkdaşlıq Azərbaycan elminin və beynəlxalq səviyyədə tanınması baxımından xüsusilə əhəmiyyətli olacaq. "Thomson Reuters" məlumat bazası 100-dən çox ölkə  tərəfindən istifadə olunur. Nüfuzlu universitetlərin reytinq müəyyən edildikdə məhz bu agentliyin məlumat bazasından istifadə olunur. Bazada beynəlxalq konfranslar, impakt-faktorlu elmi jurnallar barədə informasiya yerləşdirilib.
Akademik Abel Məhərrəmov agentliyin məlumat bazasını əldə etmək üçün bir sıra dövlət orqanları ilə müvafiq memorandum layihəsinin birgə nəzərdən keçirilməsi zərurətinin vurğulayıb. Tərəflər agentliyin məlumat bazasının gələcəkdə istifadə istiqamətləri və imkanları haqqında fikir mübadiləsi aparılıblar.
Azərbaycan, o cümlədən, BDU alimlərinin əsərləri “Thomson Reuters” siyahısına düşən, dünyanın beynəlxalq tanınmış jurnallarında dərc edilir. "Thomson Reuters" məlumat bazasında 12 min elmi jurnalın, 148 min konfrans və s. barədə məlumat var.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 9 dekabr 2011-ci il

BDU-da “Qaregin Njde – faşizmin və terrorizmin qəhrəmanlaşdırılması” mövzusunda tədbir keçirilib

21/10/2019

Sumqayıt Dövlət Universitetində BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib