BDU tələbələri Aqrar Xidmətlər Agentliyində istehsalat təcrübəsində

04/03/2024

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin Torpaqşünaslıq və aqrokimya ixtisasının rus bölməsi üzrə IV kurs tələbələrinin Aqrar Xidmətlər Agentliyinin Laboratoriya, Ekspertiza və Sertifikatlaşdırma Mərkəzinin mərkəzi laboratoriyasında istehsalat təcrübəsi davam edir.

Tələbələr təcrübə dövründə torpaqlarda icra olunan aqrokimyəvi analizlərin nəzəri əsasları, torpaq nümunələrinin qeydiyyatı, analizə hazırlıq proseslərini mənimsəyəcəklər.

Tələbələr həmçinin pH, Ec, ümumi azot, mənimsənilə bilən fosfor, orqanik karbon, kirəc, aqrofiziki parametrlər olan qranulometrik tərkib, tarla su tutumu, hoqroskopik nəmlik və s. aqrokimyəvi analizlərin aparılması prosesində iştirak edəcək, müasir cihazlardan istifadə etməklə təhlilini öyrənəcəklər.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub