BDU tələbələri şərqşünaslığın tarixindən danışıb

25/05/2021

Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsində Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi təşkilatçılığı ilə “Orientalizmin tarixi” adlı onlayn tədbir keçirilib. Fakültənin çoxsaylı müəllim və tələbə heyətinin iştirak etdiyi tədbirdə fakültə THİK sədri Didar Salmanlı tədbirin məqsədi haqqında məlumat verib.

Fakültənin dekan müavinləri -  dosent Nigar İsmayılzadə, Şahin Yusifli və Tərlan Məlikov tədbirdə çıxış edərək,  şərqşünaslığın mahiyyəti, inkişaf tarixi, Şərq ədəbiyyatı və mədəniyyəti haqqında məlumat verib. Çıxışlarda bildirilib ki, Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsində şərqşünaslıq elminin müxtəlif dövrlərinə dair fundamental tədqiqatlar aparılır, orta əsrlərə aid mənbələrin araşdırılması və tərcüməsi sahəsində elmi işlər həyata keçirilir. Fakültənin ölkəmizdə şərqşünaslıq elminin yeni mərhələyə yüksəldilməsi işinə verdiyi töhfələrdən və yeni ərəbşünas tarixçilər nəslinin formalaşmasında xidmətlərindən bəhs edilib.

Tədbir tələbələrin çıxışları ilə davam edib.

Sonda tələbələr Şərq dünyası ədiblərindən şeir parçaları səsləndiriblər.

BDU-da “Ulu Öndər Heydər Əliyev Azərbaycanın ekoloji siyasətinin banisidir” adlı tədbir keçirilib

25/04/2024

BDU-nun Filologiya fakültəsində tanınmış yazıçı-jurnalist Varis Yolçuyevlə görüş

25/04/2024