BDU və İstanbul Texniki Universiteti ikili diplom proqramlarına başlayır

15/11/2023

Bakı Dövlət Universiteti (BDU) və İstanbul Texniki Universiteti (İTU) arasında 2024-cü ilin yanvar ayından doktorantura üzrə riyaziyyat və kimya sahələrində ikili diplom proqramlarına başlanılması barədə razılığa gəlinib.

Bu, iki universitetin imzaladığı anlaşma memorandumuna əsasən həyata keçiriləcək.

Bu sahədə birgə rəhbər və məsləhətçilərin, ortaq elmi-tədqiqat layihələrinin müəyyənləşdirilməsi məqsədilə ilin sonunadək BDU heyəti İTU-ya səfər edəcək. İnformasiya texnologiyaları və süni zəka sahələrində də ortaq layihələr həyata keçiriləcək.

Qeyd edək ki, ikili diplom proqramlarının əvvəl doktorantura, sonra isə magistratura və bakalavriat səviyyələrində kompüter elmləri, tətbiqi riyaziyyat, kimya, fizika və digər sahələrdə reallaşdırılması barədə ilkin razılıq əldə olunub.

BDU-nun dünyanın ən böyük robot festivalı olan “Robotex Türkiyə”də möhtəşəm uğuru: 7 komandamızın hamısı qalibdir!

21/04/2024

BDU-nun Qazax filialında inklüziv təhsilə dair II Beynəlxalq elmi-praktiki konfransın regional bölməsinin iclası olub

20/04/2024

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final mərhələsi keçirilib