Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da “Bakı Prosesi”nin təqdimatı keçirilib

11/05/2018

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) “Bakı Prosesi”nə həsr olunan təqdimat mərasimi keçirilib.

BDU-nun elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə tədbir barədə məlumat verərək təqdimatın Prezident İlham Əliyevin “Bakı Prosesi”nin 10-cu ildönümünün qeyd edilməsi haqqında Sərəncamına uyğun olaraq baş tutduğunu vurğulayıb.

Sonra  Azərbaycan Respublikasının Mədəniyyət Nazirliyinin Beynəlxalq əməkdaşlıq şöbəsinin müdiri Vasif Eyvazzadə “Bakı Prosesi” barədə təqdimatla çıxış edib.  V.Eyvazzadə  2008-ci ildə Bakıda keçirilmiş konfransda Azərbaycanın təşəbbüsü ilə ilk dəfə olaraq “Mədəniyyətlərarası dialoqun təşviqinə dair Bakı Bəyannaməsi”nin qəbul edildiyini, beləliklə də “Bakı prosesi”nin əsasının qoyulduğunu qeyd edib. O, "Bakı prosesi"nin müxtəlif mədəniyyətlərarası dialoqun və əməkdaşlığın inkişafına təkan verdiyini, nəticədə Bakının sivilizasiyalararası dialoqun keçirildiyi bir mərkəzə çevrildiyini, ölkəmizin daha da inkişafına və yaradıcı təfəkkürün genişlənməsinə müsbət təsir etdiyini söyləyib.

Azərbaycanla bağlı videoçarx təqdim edildikdən sonra mövzu ətrafında təkliflər səsləndirilib, müəllimlərin və tələbələrin sualları cavablandırılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 may 2018-ci il

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018