Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da “Bakı Prosesi”nin təqdimatı keçirilib

11/05/2018

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) “Bakı Prosesi”nə həsr olunan təqdimat mərasimi keçirilib.

BDU-nun elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə tədbir barədə məlumat verərək təqdimatın Prezident İlham Əliyevin “Bakı Prosesi”nin 10-cu ildönümünün qeyd edilməsi haqqında Sərəncamına uyğun olaraq baş tutduğunu vurğulayıb.

Sonra  Azərbaycan Respublikasının Mədəniyyət Nazirliyinin Beynəlxalq əməkdaşlıq şöbəsinin müdiri Vasif Eyvazzadə “Bakı Prosesi” barədə təqdimatla çıxış edib.  V.Eyvazzadə  2008-ci ildə Bakıda keçirilmiş konfransda Azərbaycanın təşəbbüsü ilə ilk dəfə olaraq “Mədəniyyətlərarası dialoqun təşviqinə dair Bakı Bəyannaməsi”nin qəbul edildiyini, beləliklə də “Bakı prosesi”nin əsasının qoyulduğunu qeyd edib. O, "Bakı prosesi"nin müxtəlif mədəniyyətlərarası dialoqun və əməkdaşlığın inkişafına təkan verdiyini, nəticədə Bakının sivilizasiyalararası dialoqun keçirildiyi bir mərkəzə çevrildiyini, ölkəmizin daha da inkişafına və yaradıcı təfəkkürün genişlənməsinə müsbət təsir etdiyini söyləyib.

Azərbaycanla bağlı videoçarx təqdim edildikdən sonra mövzu ətrafında təkliflər səsləndirilib, müəllimlərin və tələbələrin sualları cavablandırılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 may 2018-ci il

Bakı Dövlət Universitetində imtahanlar ictimai nəzarət altında keçirilir

Bakı Dövlət Universiteti rektorluğu yanında İctimai Nəzarət və Məsləhət Şurasının üzvləri, millət vəkilləri, təhsil ekspertləri, qeyri-hökumət təşkilatları, Kütləvi İnformasiya Vasitələri nümayəndələri, valideynlər və ictimaiyyət nümayəndələrinin iştirakı ilə 2018/2019-ci tədris ilinin payız semestrinin imtahan sessiyasında imtahanlara baxış keçirilib
16/01/2019