BDU-da böyük qazax şairi Abay Kunanbayevə həsr olunmuş tədbir

22/10/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Rus Mərkəzində böyük qazax şairi Abay Kunanbayevin 170 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.

Tədbirin qonağı Ust-Kamenoqorsk şəhərinin Şərqi-Qazaxıstan Dövlət Universitetinin magistrantı Güldən Tonaşanova "Abay Kunanbayevinyaradıcılığının poetik yolu" mövzusunda təqdimatla çıxış edib. Sonra BDU-nun Türk xalqları ədəbiyyatı kafedrasının professoru Firuzə  Ağayevanın "Qazax ədəbiyyatının inkişafında Abay Kunanbayevin rolu" məruzəsi dinlənilib.

Güldən Tonaşanova, həmçinin, BDU-nun filologiya fakültəsinin qazax ədəbiyyatını öyrənən tələbələrinə Abay Kunanbayevin yaradıcılığı barəsində mühazirə oxuyub və BDU-nun nəzdində fəaliyyət göstərən Abay Kunanbayev adına Qazax Mərkəzini ziyarət edib.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 22 oktyabr 2015-ci il.

BDU-nun kollektivi Ümummilli Lider Heydər Əliyevin məzarını ziyarət edib

12 dekabr tarixi ölkəmizdə müstəqil Azərbaycan dövlətinin memarı və qurucusu, xalqımızın Ümummilli Lideri Heydər Əliyevin anım günü kimi qeyd olunur
12/12/2019

BDU-da Ulu Öndər Heydər Əliyevin irsinə həsr olunan silsilə mühazirələr dinləniləcək