BDU-da böyük qazax şairi Abay Kunanbayevə həsr olunmuş tədbir

22/10/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Rus Mərkəzində böyük qazax şairi Abay Kunanbayevin 170 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.

Tədbirin qonağı Ust-Kamenoqorsk şəhərinin Şərqi-Qazaxıstan Dövlət Universitetinin magistrantı Güldən Tonaşanova "Abay Kunanbayevinyaradıcılığının poetik yolu" mövzusunda təqdimatla çıxış edib. Sonra BDU-nun Türk xalqları ədəbiyyatı kafedrasının professoru Firuzə  Ağayevanın "Qazax ədəbiyyatının inkişafında Abay Kunanbayevin rolu" məruzəsi dinlənilib.

Güldən Tonaşanova, həmçinin, BDU-nun filologiya fakültəsinin qazax ədəbiyyatını öyrənən tələbələrinə Abay Kunanbayevin yaradıcılığı barəsində mühazirə oxuyub və BDU-nun nəzdində fəaliyyət göstərən Abay Kunanbayev adına Qazax Mərkəzini ziyarət edib.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 22 oktyabr 2015-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində “Gənc istedadlar” Liseyi 2020/2021-ci tədris ili üçün V siniflərə şagird qəbulu elan edir

Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində “Gənc istedadlar” Liseyi  2020/2021-ci tədris ili üçün V siniflərə  şagird qəbulu elan edir

BDU alimləri “HORİZON 2020” üzrə beynəlxalq qrant müsabiqəsinin qalibi olublar

06/07/2020