BDU-da əcnəbi tələbələrin qəbulu ilə bağlı görüş

29/08/2022

Elm və Təhsil Nazirliyinin Beynəlxalq əməkdaşlıq şöbəsinin əməkdaşları ilə Bakı Dövlət Universitetinin müvafiq struktur nümayəndələri arasında görüş keçirilib.

Görüşdə əcnəbilər üçün Azərbaycan təhsilinin cəlbediciliyinin artırılması ilə yanaşı,  BDU-da təhsil alan əcnəbilərin təhsilinin təşkili məsələləri də müzakirə olunub.

Universitetin Beynəlxalq əlaqələr üzrə prorektoru Şahin Pənahov təhsilin beynəlmiləlləşməsi və BDU-da əcnəbi təhsilalanların sayının artırılması istiqamətində görülən işlərdən bəhs edib.

BDU-nun Tədris təşkili və idarə olunması Mərkəzinin direktoru Elçin Məmmədov əcnəbi tələbələrin Universitetə qəbulunun mərkəzləşdirilmiş sistem üzərindən aparılması ilə bağlı məlumat verib.

Görüşdə həmçinin Elm və Təhsil Nazirliyinin Beynəlxalq əməkdaşlıq şöbəsinin müdir müavini Pərvin Məşədi-Zadə, Xaricdə təhsil və əcnəbi tələbələrlə iş sektorunun müdiri Müjdat Həsənov və digərləri çıxış ediblər. Çıxışlarda əcnəbi tələbələrin təhsil alması, onların say və keyfiyyət göstəriciləri, əcnəbi məzunların fəaliyyət istiqamətləri və qazandıqları uğurlar, Bakı Dövlət Universitetinin beynəlxalq rəqabətliliyinin artırılmasında, ölkədaxili və xarici reytinqinin yüksəlməsində əcnəbi tələbələrin rolu, Azərbaycan təhsilinin ixracyönümlülüyünun göstəriciləri müzakirə olunub.

BDU-nun dünyanın ən böyük robot festivalı olan “Robotex Türkiyə”də möhtəşəm uğuru: 7 komandamızın hamısı qalibdir!

21/04/2024

BDU-nun Qazax filialında inklüziv təhsilə dair II Beynəlxalq elmi-praktiki konfransın regional bölməsinin iclası olub

20/04/2024

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final mərhələsi keçirilib