BDU-da “Elmi tədqiqat və akademik yazı” mövzusunda təlim

09/03/2021

Bakı Dövlət Universiteti (BDU) Hüquq fakültəsinin təşkilatçılığı ilə Azərbaycan Respublikası Vəkillər Kollegiyasının, ABŞ-ın Nyu York ştatının, habelə İngiltərə və Uelsin vəkillər kollegiyasının üzvü Altay Mustafayevin iştirakı ilə “Elmi tədqiqat və akademik yazı” mövzusunda onlayn təlim keçirilib. Təlimdə Universitetin müəllimləri, tələbə, magistrant və doktorantlar iştirak edib.

Tədbiri giriş sözü ilə açan Hüquq fakültəsinin dekanı Əmir Əliyev qeyd edib ki, təlimin əsas məqsədi tədqiqat işinin seçilməsi, ədəbiyyatın toplanması, mənbələrin yığılması, araşdırma zamanı lazımi qeydlərin aparılması və digər məsələləri tələbələrə izah etməkdir.

“Elmi tədqiqat və akademik yazı” mövzusunda məruzə ilə çıxış edən A.Mustafayev yazıya başlamazdan əvvəlki mərhələ, bir-biri ilə əlaqəli olan ideyaların axtarılması, toplanması və bir araya gətirilməsi kimi məsələlərdən danışıb. Təlimçi giriş və nəticə hissələrinin yazılmasında rast gəlinən çətinliklərdən, onların aradan qaldırılması metodlarından bəhs edib.

Aktiv diskussiya şəklində davam edən təlim iştirakçıların çoxsaylı suallarının cavablandırılması ilə başa çatıb.

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final turu keçiriləcək

BDU-nun SABAH qruplarının tələbələri Fiziologiya İnstitutunda infosessiyada