Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da kristalloqraf alimin 80 illik yubileyi qeyd edilib

22/06/2018

Bakı Dövlət Universitetində Əməkdar elm xadimi, görkəmli kristalloqraf alim, Geologiya fakültəsi Kristalloqrafiya, mineralogiya və geokimya kafedrasının müdiri, geologiya-mineralogiya elmlər doktoru, professor Məmməd Çıraqovun 80 illik yubileyi münasibətilə tədbir keçirilib. Rektor, akademik Abel Məhərrəmov yubiley tədbirini açaraq alimin həyat və fəaliyyətindən danışıb. Bildirib ki, ömrünün böyük hissəsini BDU-da ixtisaslı kadrların hazırlanmasına sərf edən Məmməd Çıraqov kristalloqrafiya, kristallokimya sahəsində bir çox elmi yeniliklərin müəllifi kimi yalnız respublikada deyil onun hüdudlarından kənarda da tanınır. Rektor alimin 200-dən çox elmi əsərin, o cümlədən monoqrafiyaların, dərslik, dərs vəsaiti, proqram və metodik göstərişin müəllifi olduğunu və 10-dan çox elmlər doktoru və elmlər namizədi hazırladığını diqqətə çatdırıb.

Sonra Geologiya fakültəsinin dekanı, dosent Məhluqə Məmmədovanın professor Məmməd Çıraqovun həyat və yaradıcılığı haqqında məruzəsi dinlənilib. O, AMEA-nın akademik Musa Əliyev adına mükafatı laureatçısı, professor Məmməd Çıraqovun 2018-ci ildə elmdə və təhsildə böyük xidmətlərinə görə RTEA tərəfindən “Velikaya Yekatirina” ordeni ilə, eyni zamanda, Qafqaz Media İB tərəfindən “Heydər Zirvəsi” diplomu ilə təltif olunması barədə məlumat verib.

Yubiley tədbirində Geologiya fakültəsinin kafedra müdirləri - akademik Vasif Babazadənin, professor Musa Məmmədovun, dosent Əli Novruzovun və Coğrafiya fakültəsinin dekanı, dosent Şəkər Məmmədovanın yubilyarla bağlı çıxışları dinlənilib.

Sonda çıxış edən professor Məmməd Çıraqov yubiley tədbirinin keçirilməsinə görə BDU rəhbərliyinə və iştirakçılara təşəkkürünü bildirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 22 iyun 2018-ci il.

Çexiyanın Karlova Universitetinin əməkdaşları BDU-da tədqiqat aparırlar

Bakı Dövlət Universiteti ilə Çexiyanın Karlova Universiteti arasında səmərəli əməkdaşlıq əlaqələri davam edir
21/03/2019

Azərbaycan Respublikası prezidenti İlham Əliyevin Novruz bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqına təbriki