BDU-da müasir türk ədəbiyyatının nümayəndəsi, şair Ömər Ərdəm ilə görüş

16/11/2023

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Şərqşünaslıq, Filologiya fakültələri və Yunus Əmrə İnstitutunun təşkilatçılığı ilə müasir türk ədəbiyyatının nümayəndəsi, şair Ömər Ərdəm ilə görüş keçirilib.

Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı, dosent Aydan Xəndan türk mədəniyyətinin, tarixinin, dilinin və ədəbiyyatının daha yaxşı təbliği və öyrədilməsi üçün belə tədbirlərin önəmini qeyd edib, son vaxtlar BDU ilə Yunus Əmrə İnstitutu arasında əməkdaşlığın daha da möhkəmləndiyini vurğulayıb. Daha sonra tələbələrə türk poeziyasının inkişaf mərhələləri haqqında məlumat verib.

Tələbələrlə görüşə şad olduğunu deyən şair Ömər Ərdəm isə tarixi və sosial-iqtisadi faktorların türk ədəbiyyatına təsirindən söz açıb, müasir dövrdə türk poeziyasının inkişafı və problemlərindən danışıb.

Şair yaradıcılığının əsas mövzusu və forma xüsusiyyətləri ilə bağlı sualları cavablandırıb, şeirlərini səsləndirib.

Tədbirin sonunda müəllif “İstanbul’a” şeir kitabını tələbələrə hədiyyə edib.

BDU-nun dünyanın ən böyük robot festivalı olan “Robotex Türkiyə”də möhtəşəm uğuru: 7 komandamızın hamısı qalibdir!

21/04/2024

BDU-nun Qazax filialında inklüziv təhsilə dair II Beynəlxalq elmi-praktiki konfransın regional bölməsinin iclası olub

20/04/2024

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final mərhələsi keçirilib