BDU-da “Novruz-milli-mənəvi dəyərimizdir” bədii hissəli elmi seminar

07/03/2017

Azərbaycan  şifahi  xalq ədəbiyyatı kafedrasının  təşkil etdiyi  “Novruz-milli-mənəvi dəyərimizdir”  mövzusunda elmi seminar və Yel çərşənbəsi ilə bağlı tədbir keçirilib. Filologiya fakültəsinin tələbələri Şəms Həmzəyeva və Elnur Soltanov Yel çərşənbəsinə məxsus xalq inanclarından, adətlərindən danışıb. Elmi seminarda magistrlar Gözəl Quliyeva,  Aynurə Allahverdiyeva, Arzu Həsənli,  Jalə Rüstəmova və doktorant Jalə NağıyevaNovruz çərşənbələri ilə bağlı məruzələr ediblər. Azərbaycan  şifahi  xalq ədəbiyyatı kafedrasının nəzdində fəaliyyət göstərən “Folklor” dərnəyinin üzvləri Rəqsanə Əsədova, Səidə Əliyeva, Türkan Mahmudova, Xədicə Azayeva, Fidan  Həsənova, Rövlan Hacıyev, Bəxtiyar Mustafayev Məcid Şamxalovun eyniadlı pyesinin motivləri əsasında Hüseyn Seyidzadənin çəkdiyi “Qaynana filmi” tamaşaya qoyulub. Zaur Alıyev, Prezident təqaüdçüsü Cəlal Əliyev və digər musiqiçilərin ifasında mahnılar dinlənilib. Sonda qonaqlar üçün çay süfrəsi açılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 07 mart 2017-ci il

BDU-da 12 noyabr – Konstitusiya Günü qeyd edilib

Bakı Dövlət Universitetində 12 noyabr- Konstitusiya Günü ilə bağlı tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə başlanan mədəni-kütləvi tədbirlər çərçivəsində universitetdə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-da Bayraq Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) 9 noyabr - Dövlət Bayrağı Günü qeyd olunub.
08/11/2019