BDU-da “Novruz-milli-mənəvi dəyərimizdir” bədii hissəli elmi seminar

07/03/2017

Azərbaycan  şifahi  xalq ədəbiyyatı kafedrasının  təşkil etdiyi  “Novruz-milli-mənəvi dəyərimizdir”  mövzusunda elmi seminar və Yel çərşənbəsi ilə bağlı tədbir keçirilib. Filologiya fakültəsinin tələbələri Şəms Həmzəyeva və Elnur Soltanov Yel çərşənbəsinə məxsus xalq inanclarından, adətlərindən danışıb. Elmi seminarda magistrlar Gözəl Quliyeva,  Aynurə Allahverdiyeva, Arzu Həsənli,  Jalə Rüstəmova və doktorant Jalə NağıyevaNovruz çərşənbələri ilə bağlı məruzələr ediblər. Azərbaycan  şifahi  xalq ədəbiyyatı kafedrasının nəzdində fəaliyyət göstərən “Folklor” dərnəyinin üzvləri Rəqsanə Əsədova, Səidə Əliyeva, Türkan Mahmudova, Xədicə Azayeva, Fidan  Həsənova, Rövlan Hacıyev, Bəxtiyar Mustafayev Məcid Şamxalovun eyniadlı pyesinin motivləri əsasında Hüseyn Seyidzadənin çəkdiyi “Qaynana filmi” tamaşaya qoyulub. Zaur Alıyev, Prezident təqaüdçüsü Cəlal Əliyev və digər musiqiçilərin ifasında mahnılar dinlənilib. Sonda qonaqlar üçün çay süfrəsi açılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 07 mart 2017-ci il

BDU-nun gənc tədqiqatçıları Üçüncü Respublika İnnovasiya Müsabiqəsinin qalibi olublar

Bakı Dövlət Universitetinin gənc tədqiqatçıları Üçüncü Respublika İnnovasiya Müsabiqəsinin qalibi olublar
03/04/2020

“Regional İnkişaf” İctimai Birliyi və Bakı Dövlət Universiteti birgə sosial aksiya keçirdi

01/04/2020

Nailə Mirməmmədli “Evdə qal”mağa səslədi - VİDEO

BDU-nun Mədəniyyət-yaradıcılıq Mərkəzinin direktoru Nailə Mirməmmədli “Evdə qal” adlı mahnı bəstələyib.
01/04/2020