BDU tələbələri beynəlxalq simpoziumda məruzə ediblər

13/06/2023

Türkiyənin Qazi Universitetinin professoru, tanınmış türkoloq alim Necati Dəmirin rəhbərlik etdiyi Türklərin Dünyası İnstitutunun təşəbbüsü ilə Çexiyanın paytaxtı Praqa şəhərində VII Beynəlxalq Türklərin Dünyası Sosial Elmlər Simpoziumu keçirilib. Dünyanın müxtəlif ölkələrindən tanınmış türkoloqların qatıldığı simpoziumda Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) tələbələri onlayn formada iştirak ediblər.

Bölmə iclaslarında Filologiya fakültəsinin tələbələri – Tələbə Elmi Cəmiyyətinin sədri Zəhraxanım Rəhimova “Qıpçaq qrupu türk dillərində ismin hal kateroqriyası”, Vüsalə Rizvanova “Sifətin dərəcə kateqoriyası” və Nəcibə Qurbanova ””Mühakimətül-lüğəteyn” əsəri haqqında” adlı məruzələrlə çıxış ediblər.

Çıxışları maraqla qarşılanan BDU tələbələri sertifkatla təltif olunublar.

18 Oktyabr – Müstəqilliyin Bərpası Günüdür

18/10/2024

BDU ilə Pakistanın Superior Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

17/10/2024