BDU-da “Puankare hipotezinin isbatı tarixçəsi” mövzusunda elmi seminar keçirilib

16/11/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinin Riyazi fizika tənlikləri kafedrasında növbəti elmi seminar keçirilib.
Seminarda kafedranın dosenti, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi Nəzakət Məmmədova “Puankare hipotezinin isbatı tarixçəsi” mövzusunda məruzə edib.
Məruzəçi dahi fransız alimi Anri Puankare tərəfindən 1904-cü ildə verilmiş və “Minilliyin məsələləri” siyahısında yer almış hipotez və onun isbatına dair çox maraqlı tarixi faktlarla bağlı məlumatları diqqətə çatdırıb. Həmçinin qoyulan məsələnin rus alimi Qriqori Perelmanla əlaqədar tədqiqatını da seminar iştirakçıları ilə bölüşüb.
Elmi seminar mövzu ətrafında magistrant və əməkdaşların suallarının cavablandırılması ilə öz işini yekunlaşdırıb.

21 fevral – Beynəlxalq Ana Dili Günüdür

21/02/2024

BDU-nun təsis etdiyi elmi jurnal BMT-nin AGRIS beynəlxalq bazasına daxil edilib

21/02/2024