BDU-da Qazaxıstan Respublikasının Müstəqillik Günü qeyd edilib

17/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) nəzdində fəaliyyət göstərən Abay adına Qazax dili, tarixi və mədəniyyəti mərkəzinin dəstəyi ilə Bakı Dövlət Universitetinin Jurnalistika fakültəsində Qazaxıstan Respublikasının Müstəqillik Günü qeyd olunub. Qazaxıstanın Azərbaycandakı səfirinin ikinci katibi Kapışov Tlek Kanatoviç, BDU-nun Türkologiya kafedrasının müdiri, professor Ramiz Əsgər, Jurnalistika fakültəsinin müəllim və tələbələrinin iştirak etdiyi tədbirdə hər iki ölkənin himni səsləndirilib.

Tədbirdə çıxış edən Tlek Kapışov Qazaxıstanın müstəqilliyinin 27-ci ilinin qeyd edilməsindən və Azərbaycan-Qazaxıstan əlaqələrinin yüksələn xətt üzrə inkişaf etməsindən bəhs edib.

Daha sonra Jurnalistika fakültəsinin II kurs tələbələri Qazaxıstan və Azərbaycanın tarixini, ölkələrarası əlaqələrini, adət-ənənələrini əks etdirən səhnəciklər təqdimat edib.

Sonda tələbələrə Abay adına Qazax dili, tarixi və mədəniyyəti mərkəzi tərəfindən hədiyyələr təqdim olunub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 17 dekabr 2018-ci il.

BDU-da "Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili" çərçivəsində təmizlik aksiyası

18/04/2024

BDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə həsr olunmuş Kitab Sərgisi keçiriləcək

18/04/2024