BDU-da riyaziyyatın aktual problemləri üzrə tədqiqatlar davam edir

11/05/2023

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) nəzdində Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutunun elmi işlər üzrə direktor müavini, AMEA-nın müxbir üzvü, professor Vaqif Quliyev və  Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin Riyazi analiz kafedrasının dosenti Mehriban Ömərovanın həmmüəllifi olduqları “Kalderon-Ziqmund operatorları və onların ümumiləşmiş çəkili Orlicz-Morrey fəzalarında kommutatorları” (Calderón-Zygmund operators and their commutators on generalized weighted Orlicz-Morrey spaces) adlı məqaləsi “Web of Science” beynəlxalq elmmetrik bazasına daxil olan Q1 kvartilli (IF: 1.485) “Bulletin of Mathematical Sciences” jurnalında dərc olunub.

Məqalədə ümumiləşmiş çəkili Orlicz-Morrey fəzalarında Kalderon-Ziqmund operatorlarının zəif/güclü məhdudluğu üçün zəruri və kafi şərtlər əldə edilib, bu fəzalarda Kalderon-Ziqmund operatorlarının kommutatorlarının məhdudluğu araşdırılıb. İşdə Kalderon-Ziqmund operatorlarının vektor qiymətli məhdudluğu da verilib.

BDU-nun nəzdində “Gənc istedadlar” liseyinin məzunlarının hamısı tələbə adını qazanıb

06/09/2024

BDU-105: Peşəkar İT mütəxəssisləri hazırlayan Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsi

BDU-da “Ümummilli Lider: Heydər Əliyev mühazirələri” layihəsinin ilk görüşü