BDU-da RİYAZİYYATÇILARIN KONFRANSI KEÇİRİLİR

12/05/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsində Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyinin bərpasının iyirminci ildönümünə həsr olunmuş «Riyaziyyatın tətbiqi problemləri» mövzusunda magistrant, doktorant və gənc tədqiqatçıların Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

Tədbiri açan BDU-nun elmi işlər üzrə prorektoru,  professor İsmayıl Əliyev ulu öndər, görkəmli dövlət xadimi Heydər Əliyevin müstəqil dövlətimizin yaranmasında və inkişafında tarixi xidmətlərindən danışıb. Dahi şəxsiyyət Heydər Əliyevin elm və təhsilin inkişafına göstərdiyi diqqət və qayğıdan bəhs edən prorektor ulu öndərin ideyalarının Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla həyata keçirildiyini diqqətə çatdırıb, Azərbaycanın dinamik inkişaf etdiyini bildirib, tələbələrə tövsiyələrini verib, konfransa uğurlar arzulayıb.

Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinın dekanı, AMEA-nın müxbir üzvü, professor Məhəmməd Mehdiyev fakültənın uğurları barədə danışıb. Sonra “Diferensial tənliklər və riyazi modelləşdirmə”, “Əməliyyatlar tədqiqi, ehtimal nəzəriyyəsi və riyazi statistika, riyazi kibernetika”, “Optimal idarəetmə və informatika”, “Riyazi iqtisadiyyat” bölmələri üzrə iclaslar keçirilib.

Riyaziyyatın müxtəlif sahələrinə aid 100 yaxın məqalə və məruzələrdən ibarət olan konfrans 4 bölmədən ibarətdir.

BDU-nun Mətbuat vəİnformasiya şöbəsi, 12 may 2011-ci il.

AzTU-da Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi qeyd olunub

Noyabrın 19-da AzTU ölkədə ali təhsilin və elmin inkişafında mühüm xidmətləri olan Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) 100 illik yubileyinə həsr edilmiş tədbir keçirilib
18/11/2019

BDU kollektivi Universitet ərazisinə 650 ağac əkdi