BDU-da SABAH magistratura proqramı çərçivəsində tələbələrlə görüş

06/04/2022

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) SABAH magistratura proqramı çərçivəsində Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinin IV kurs tələbələri ilə görüş keçirilib.

SABAH magistratura layihəsinin BDU üzrə koordinatoru, BDU-nun İnformasiya texnologiyaları və proqramlaşdırma kafedrasının müdiri, professor Ələkbər Əliyev cəmiyyətin inkişafında gənclərin rolunu qeyd edərək, ixtisaslı kadrların formalaşması sahəsində magistratura təhsilinin əhəmiyyətinin vurğulayıb. Daha sonra Təhsil İnstitutunun əməkdaşı Gülnar Tahirli SABAH magistratura layihəsi, proqramda yer alan universitetlər, ixtisaslaşmalar və proqramın üstünlükləri barədə tələbələrə məlumat verib. SABAH magistratura proqramının əsas məqsədinin əmək bazarının tələblərinə uyğun ixtisaslı kadrların hazırlanması olduğu vurğulanıb.

SABAH magistratura proqramının Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsi üzrə məsul məsləhətçisi İqbal Sadiqli ixtisaslaşma üzrə tədris olunan fənlər, dərslərin və əlavə tədbirlərin təşkili haqqında məlumat verib.

Görüşün sonunda tələbələrin layihə haqqında sualları cavablandırılıb.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər