BDU-da tələbələr üçün seminar keçirilib

17/10/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin təşkilatçılığı ilə “Müasir tələblərə uyğun elmi məqalənin hazırlanması, çap qaydaları” adlı seminar və “Elm və İnnovativ Texnologiyalar” beynəlxalq elmi araşdırmalar jurnalının təqdimatı keçirilib. Əvvəlcə BDU THİK sədri dosent Daşqın Qənbərov seminar barədə məlumat verib, nüfuzlu elmi jurnallarda məqalələrin dərc edilməsinin, o cümlədən yerli və beynəlxalq arenada söz sahibi olacaq tələbələrin elmi məqalələr yazmaq qabiliyyətlərinin inkişaf etdirilməsinin önəmindən bəhs edib.

Daha sonra “Elm və İnnovativ Texnologiyalar” jurnalının təmsilçisi Talehə Quliyeva və “Clarivate Analytics” şirkətinin Azərbaycan nümayəndəliyinin təmsilçisi, Xəzər Humanitar və Sosial elmlər jurnalının (Khazar Journal of Humanities and Social Sciences) redaktor müavini Xəyalə Məmmədova çıxış ediblər.

Çıxışçılar humanitar, ictimai-siyasi, tətbiqi, təbiət sahələrini əhatə edən jurnalların elmdə baş verən yenilikləri beynəlxalq ictimaiyyətə çatdırmaq, yerli və xarici alimlər arasında elmi ünsiyyət qurmaq baxımından əhəmiyyət kəsb etdiyini vurğulayıb, müasir tələblərə uyğun elmi məqalələrin hazırlanması, çap qaydaları barədə ətraflı məlumat veriblər.

Sonda görüşdə tələbələrin çoxsaylı sualları cavablandırılıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 oktyabr 2018-ci il.

Görkəmli alim, yazıçı və pedaqoq Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il ötür

26/04/2024

BDU-da “Ulu Öndər Heydər Əliyev Azərbaycanın ekoloji siyasətinin banisidir” adlı tədbir keçirilib

25/04/2024