Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da Yaponiya Təhsil Sərgisi keçirilib

07/03/2019

Bakı Dövlət Universitetinində (BDU) Yaponiya Təhsil Sərgisi keçirilib. BDU-nun Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrasının  təşkilatçılığı ilə keçən tədbirdə Yaponiyanın bir neçə ali təhsil müəssisəsi – Hokkaido, Kanazava, Tokai və digər universitetləri təqdimatla çıxış ediblər. BDU-nun Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, professor Oqtay Cəlilbəyli tədbir iştirakçılarına BDU-nun rektoru vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini Firudin Qurbanovun salamlarını çatdırıb, onlara uğurlar diləyib.

Qonaqlar tədbirdə iştirak edən BDU-nun ingilisdilli qrup tələbələrinə təmsil etdikləri universitetləri barədə geniş məlumat veriblər, onların çoxsaylı suallarını cavablandırıblar.

Qeyd edək ki, Yaponiya universitetlərinin təmsilçiləri Bakıda daha bir neçə təqdimatla çıxış edəcəklər. Onu da qeyd edək ki, Yaponiya universitetlərinin təmsilçiləri arasında BDU-nun 2005-ci il məzunu, professor Aida Məmmmədova da var idi. Həmyerlimiz Kanazava Universitetini təmsil edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 07 mart 2019-cu il.

Çexiyanın Karlova Universitetinin əməkdaşları BDU-da tədqiqat aparırlar

Bakı Dövlət Universiteti ilə Çexiyanın Karlova Universiteti arasında səmərəli əməkdaşlıq əlaqələri davam edir
21/03/2019

Azərbaycan Respublikası prezidenti İlham Əliyevin Novruz bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqına təbriki