BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib

12/11/2019

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə başlanan mədəni-kütləvi tədbirlər çərçivəsində universitetdə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib. Qarabağ müharibəsi iştirakçısı, “Azərbaycan bayrağı” ordeni kavaleri, kəşfiyyat-diversiya dəstəsinin keçmiş komandiri İbad Hüseynliyə həsr edilmiş film nümayiş olunduqdan sonra qəhrəmana söz verilib. Qarabağ müharibəsində zəngin döyüş yolu keçmiş İbad Hüseynli Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi ərəfəsində BDU-da olmaqdan məmnunluq hissi keçirdiyini dilə gətirib, universitetin professor-müəllim, tələbə heyətini yubiley münasibətilə təbrik edib. İştirakçısı olduğu döyüşlərdən, vətənpərvərlikdən bəhs edən qəhrəman tələbə-gənclərə “Millətini, vətənini sevən hər kəs qəhrəmandır. Çünki vətənpərvər olmasan, qəhrəman da ola bilməzsən” deyib.

Şairə jurnalist Gülşən Behbud qəhrəman haqqında fikirlərini bölüşdükdən sonra vətənpərvərlik ruhunda şeirlər səsləndirilib. Tədbirin bədii hissəsi müğənni Səyyad Əlizadənin ifası ilə yekunlaşıb.

Tədbirin sonunda  çıxış edən BDU-nun Sosial məsələlər, tələbələrlə iş və ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə prorektoru Əliş Ağamirzəyev Qarabağ müharibəsi iştirakçısı İbad Hüseynliyə, müğənni Səyyad Əlizadəyə universitetin 100 illiyinə verdikləri töhfəyə görə təşəkkürünü bildirib.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib