BDU-nun 100 illiyi Milli Kitabxanada qeyd edilib

07/11/2019

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) 100 illik yubileyi münasibətilə M.F.Axundzadə adına Azərbaycan Milli Kitabxanada tədbir keçirilib.

Tədbir Mədəniyyət Nazirliyi, Bakı Dövlət Universiteti və Milli Kitabxananın birgə təşkilatçılığı ilə baş tutub.

Milli Kitabxananın direktoru, professor Kərim Tahirov əlamətdar yubiley münasibətilə BDU-nun bütün kollektivini, professor-müəllim–tələbə heyətini ürəkdən təbrik edib. O, Azərbaycan dövlətçiliyinin qorunub saxlanılmasında və inkişafında, ölkədə maarifçiliyin, elmin tərəqqisində, milli ideologiyanın formalaşmasında Bakı Dövlət Universitetinin misilsiz xidmətləri olduğunu qeyd edib.

Mədəniyyət nazirinin birinci müavini Vaqif Əliyev universitetin kollektivini təbrik edərək bildirib ki, Xalq Cümhuriyyətinin yadigarı olan BDU 100 il ərzində keşməkeşli yol keçib. Dövlətçiliyimizin inkişafında, milli kadrlarımızın yetişdirilməsində, Azərbaycan dilinin inkişafinda mühüm rol oynayıb. Vurğulayıb ki, ölkədə təhsilin və elmin inkişafına verdiyi böyük töhfələrə, Azərbaycana dəyərli ziyalılar ordusu bəxş etdiyinə görə ümummilli lider Heydər Əliyev “Bakı Dövlət Universitetini Azərbaycan xalqının, Azərbaycan Respublikasının milli sərvəti, milli iftixarı” adlandırıb.

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru Elçin Babayev universitetin tarixi, inkişafı və yubiley tədbirlərinin beynəlxalq səviyyədə qeyd edilməsinə diqqət çəkib. Bakı Dövlət Universitetinin müsəlman Şərqində yeni tipli ali məktəb kimi yarandığı vaxtdan etibarən nailiyyətlərlə zəngin şərəfli bir yol keçdiyini söyləyən rektor Prezident İlham Əliyevin “Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında” Sərəncamından bəhs edərək, ali təhsil ocağının yubiley tədbirlərinin həm Azərbaycanda, həm də ölkə hüdudlarından kənarda geniş qeyd edildiyini bildirib.

Qeyd olunub ki, Bakı Dövlət Universitetinin məzunlarının qazandığı nailiyyətlər respublikamızın elmi həyatının ayrılmaz tərkib hissəsi olmaqla xalqımızın qədim tarixinin, mədəniyyətinin araşdırılmasında, milli mədəniyyətimizin, ana dilimizin qorunub-saxlanılmasında, vətənpərvərlik, azərbaycançılıq ideologiyasının təbliğində böyük rol oynayır.

Tədbirdə Milli Məclisin deputatları Musa Qasımlı, Hüseynbala Mirələmov, BDU-nun professorları Abuzər Xələfov, Cahangir Məmmədli və başqaları çıxış edərək Azərbaycan elminin və təhsilinin inkişafında, yüksəkixtisaslı kadrların yetişdirilməsində və onların vətənpərvərlik ruhunda tərbiyə olunmasında BDU-nun böyük xidməti olduğunu diqqətə çatdırıblar.

Tədbirdə, həmçinin BDU-nun fəaliyyətinə həsr edilmiş videoçarx nümayiş olunub.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!