BDU-nun alimi “Əlişir Nəvai” qızıl medalına layiq görülüb

27/12/2021

Bakı Dövlət Universitetinin Filologiya fakültəsinin Türkologiya kafedrasının müdiri filologiya elmləri doktoru Ramiz Əskərov Qazaxıstanın paytaxtı Nur-Sultanda qızıl medala layiq görülüb.
R.Əskərov Beynəlxalq Türk Akademiyası tərəfindən türk xalq ədəbiyyatının klassiklərinə həsr olunmuş “Şərqin ulduzları” konfransı çərçivəsində türk dünyasında mədəni-ədəbi əlaqələrin möhkəmlənməsinə xidmətlərinə görə “Əlişir Nəvai” qızıl medalı ilə mükafatlandırılıb.
Qeyd edək ki, R.Əskərov Abay Kunanbayev və Əlişir Nəvainin seçilmiş əsərlərini, “Kız Jibek” dastanını, Mağcan Cumabayın 2 əsərini Azərbaycan dilinə tərcümə edib.

BDU-nun Astrofizika kafedrası: “31 may-1 iyun tarixlərində geomaqnit qasırğası gözlənilir”

BDU və Kumamoto Universiteti arasında əməkdaşlıq müqaviləsi imzalanıb

30/05/2024

“QS Quacquarelli Symonds” beynəlxalq reytinq agentliyinin BDU əməkdaşları üçün təlimi