BDU-nun doktorantı Yaponiyada tədqiqat aparacaq

21/09/2017

Bakı Dövlət Universiteti Fizika fakültəsinin doktorantı Almara Rəhimli Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzində  tədqiqat işi aparacaq. Yaponiya dövlətinin dəvəti ilə reallaşan səfər bu ölkənin Elm Fondu tərəfindən maliyyələşdirilir. Almara Rəhimli bir aylıq elmi ezamiyyət müddətində səthi karbonabənzər materialla modifikasiya olunmus titan-dioksid nanohissəciklərini yeni metodla sintezi vəxassələrinin tədqiqi, tətbiqi imkanlarının araşdırması məsələləri ilə məşğul olacaq.

Qeyd edək ki, Bakı Dövlət Universitetində son zamanlar doktorantların ikili rəhbər məsələlərinə xüsusi diqqət yetirilir.

Doktorant Almara Rəhimlinin elmi rəhbərlərindən biri BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı,

professor Məhəmmədəli Ramazanov, digəri isə Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İharadır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 sentyabr 2017-ci il.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!