BDU-nun doktorantının məqaləsi yüksək impakt faktorlu jurnalda çap olunub

22/01/2022

Bakı Dövlət Universitetinin Mexanika-riyaziyyat fakultəsinin Cəbr və həndəsə kafedrasının doktorantı Təranə Sultanovanın elmi rəhbəri professor Arif Səlimov ilə birlikdə hazırladığı “2-jet laylanmalarının holomorf metrikləri haqqında” adlı məqaləsi offisi İtaliyada olan və “Springer” tərəfindən nəşr olunan  “Mediterranean Journal of Mathematics” jurnalının 2022-ci ilin 1-ci nömrəsində çap olunub. Bu jurnal “Web of Science” (Clarivate Analytics) elmi məlumatlar platformasının nüfuzlu SCI-Expanded indeksinə daxildir (impakt faktor: 1.400, Q2)

Məqalədə 2-ci mərtəbədən olan toxunan laylanmaların total fəzasına kommutativ nilpotent cəbr üzərində qurulmuş holomorf çoxobrazlıların real modeli kimi baxılaraq bu laylanma fəzalarında deformasiya olunmuş lift adı altında yeni Riman metriki daxil edilmiş və onun diferensial-həndəsi xassələri öyrənilmişdir.

Məqalə ilə tanış olmaq üçün linkə keçid edin:

BDU əməkdaşları Neftçalada Beynəlxalq Biomüxtəliflik Gününə həsr edilmiş tədbirdə

23/05/2024

BDU-nun doktorantı Avstriyada COST proqramı çərçivəsində keçirilən konfransda məruzə edib

23/05/2024

BDU-da “Könüllülük həftəsi” çərçivəsində intellektual oyun və film günü keçirilib