Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində VII Respublika elmi konfransı keçirilib

03/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 95 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI əsrdə ekologiya və torpaqşünaslıq elmlərinin aktual problemləri” adlı VII Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

Plenar iclası giriş sözü ilə açan BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin əldə etdiyi elmi uğurlardan, konfransa təqdim edilən məqalələrin əhəmiyyətindən danışıb, konfransın işinə uğurlar arzulayıb.

Sonra Coğrafi ekologiya kafedrasının dosenti Allahverdi Dolxanov “Aqromeşə və meşəmelorasiya tədbirləri ilə yanaşı Tuqay meşə fondu torpaqlarında və Abşeron yarmadasında dendrologiya elminin tələbləri”, Ekoloji kimya kafedrasının magistrantı Ülkər Abdullayeva “Torpaqda Cd(II) və Pb(II) ionlarının AAS metodu ilə təyini” məruzələri ilə çıxış ediblər. Konfrans işini bölmə iclaslarında davam etdirib.

Qeyd edək ki, iki gün davam edəcək konfransa respublikanın müxtəlif elm və təhsil müəssisələrindən 150-dək məqalə təqdim edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 may 2018-ci il.

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb