BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində VIII Respublika elmi konfransı keçirilib

27/04/2019

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 96 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI əsrdə ekologiya və torpaqşünaslıq elmlərinin aktual problemləri” adlı VIII Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.
Plenar iclası giriş sözü ilə açan BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin əldə etdiyi elmi uğurlardan, konfransa təqdim edilən məqalələrin əhəmiyyətindən danışıb, konfransın işinə uğurlar arzulayıb.
Sonra Coğrafi ekologiya kafedrasının müdiri professor Şövqi Göyçaylı “Azərbaycan ekologiyası son 100 ildə, XXI əsrə baxış”, Torpaqşünaslıq kafedrasının müdiri akademik Qərib Məmmədov "Azərbaycanın ekoetik problemləri", Ekoloji kimya kafedrasının magistrantı İlahə Dadaşova “Bilgəh ərazisindən götürülmüş torpaq nümunələrində pestisidlərin təyini” məruzələri ilə çıxış ediblər. Konfrans işini bölmə iclaslarında davam etdirib.
Qeyd edək ki, konfransa respublikanın müxtəlif elm və təhsil müəssisələrindən 150-dək tezis təqdim edilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 27 aprel 2019-cu il.

Düşmənin başını yaran yumruğumuz bizim birliyimizdir!

23/10/2020

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru xarici ölkə universitetlərinə müraciət ünvanlayıb

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru  xarici ölkə universitetlərinə müraciət ünvanlayıb
22/10/2020