BDU-nun Filologiya fakültəsində “Təhkiyə, müəllif, oxucu” mövzusunda ustad dərsi keçirilib

18/04/2019

Bakı Dövlət Universitetinin Filologiya fakültəsində Tələbə Elmi Birliyi və “Söz” Yaradıcılıq Birliyinin təşkilatçılığı ilə Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının dosenti Məti Osmanoğlunun “Təhkiyə, müəllif, oxucu” mövzusunda ustad dərsi keçirilib. Tədbirdə BDU-nun və Xəzər Universitetinin bakalavriat və magistrantları iştirak ediblər.

Tələbə elmi seminarının rəhbəri, Ümumi dilçilik kafedrasının I kurs magistrantı Qismət Cəfərov tədbiri açdıqdan sonra M.Osmanoğlu mövzu haqqında ətraflı məlumat verib, müasir ədəbi prosesin aktual problemləri olan müəllif, təhkiyə və oxucu məsələlərinə aydınlıq gətirib.

Daha sonra ədəbiyyatşünas alim auditoriyanın suallarını cavablandırıb. İştirakçılardan BDU-nun Filologiya fakültəsinin tələbələri Orxan Həsənzadə, Nərmin Məmmədova və Şəhanə Abdullazadə, Xəzər Universitetinin Filologiya fakültəsinin III kurs tələbəsi Fəridə Fərzəliyeva və başqaları mövzu ətrafında fikir mübadiləsi aparıblar.

Sonda Məti Osmanoğlu müəllifi olduğu “Ocaq yeri” kitabını  tələbələrə hədiyyə edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 aprel 2019-cu il.

BDU-nun Jurnalistika fakültəsində Rafiq Həşimov ilə görüş keçirilib

09/04/2021

BDU-nun Fizika fakültəsində növbəti elmi seminar

09/04/2021