BDU-nun Fizika fakültəsində Respublika Elmi konfransı keçirilib

23/05/2014

22 may 2014-cü il tarixində Fizika fakültəsində Azərbaycan xalqının Ümummilli Lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 91 illiyinə həsr olunmuş magistrantlarin və gənc tədqiqatçilarin «fizika və astronomiya problemləri» Respublika Elmi konfransı  keçirilib. İclası Elm və İnnovasiyalar üzrə prorektor, professor Aydın Kazımzadə açıq elan edib. Plenar iclasda II kurs magistrantların Qəribli A.A. Epitermal neytronların nano Si – a təsirinin tədqiqi Şirinova H.A. Polietilenqlikol-dekstran-su ikifazalı sistemındə komponentlər arası qarşılıqlı təsir parametrinin hesablanması adlı tezislərinin məruzələri dinlənilib. Plenar iclasdan sonra konfrans öz işini 4 bölmə üzrə davam etdirib. 100 məruzə ilə 100 magistrant və gənc tədqiqatçı çıxış ediblər. Bölmələrdə 1. nəzəri fizika və astrofizika (22 məruzə) 2. bərk cisimlər və yarımkeçiricilər (24 məruzə) 3. fiziki elektronika və radioelektronika (23 məruzə) 4. biofizika və molekulyar fizika (2 iclas 15+14 məruzə) dinlənilmişdir. Iştirakçılardan 89 məruzəçi Bakı Dövlət Universitetinin magistrantları və doktorantları, Şamaxı Astrofizika rəsədxanasından – 6 nəfər, Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetindən 5 nəfər. Çıxışlar ətrafında geniş müzakirələr aparılıb. Konfrans işinin ikinci gününü Pirqulu rəssədxanasında davam etdirəcək.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 23 may 2014-cü il.

BDU-da Dövlət Vergi Xidmətinin Yay Təcrübə Proqramının təqdimatı olub

23/04/2024

BDU-da hibrid enerji sistemlərinə dair tədqiqatlar aparılır

23/04/2024