Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun folklorşünas alimi Ankarada Beynəlxalq Simpoziumda

18/10/2017

Türkiyənin paytaxtı Ankara şəhərində Qazi Universiteti və Qəhrəmanqazan Bələdiyyəsinin birgə təşkilatçılığı ilə “V Halkkültürü ve Sanat Etkinlikleri” Simpoziumu keçirilib. Tədbirə dünyanın müxtəlif ölkələrindən tanınmış elm adamları, folklorşünas alimlər qatılıb.

Simpoziumda Bakı Dövlət Universitetini Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının dosenti Məhəmməd Məmmədov təmsil edib. O, “Türk mifoloji düşüncəsində şamanizm” adlı məqalə ilə çıxış edib, həmçinin bölmə rəhbəri kimi məruzələr dinləyib.

Simpozium müddətində Qazi Universitetinin rektoru və Qəhrəmanqazan Bələdiyyəsinin sədri qonaqlarla görüşüb, belə bir mötəbər tədbirə qatıldıqları üçün təşəkkürünü bildiriblər. Sonra iştirakçılar üçün türkiyəli müəllimlərin və tələbələrin əl işlərindən ibarət sərgi təşkil edilib. Həmçinin bu müddətdə Azərbaycanı təmsil alimlər görkəmli ictimai-siyasi xadim M.Ə.Rəsulzadənin məzarını da ziyarət ediblər.

Sonda iştirakçılara sertifikatlar və materiallar toplusu təqdim olunub.

philology.bsu.edu.az

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb